USA. En borgmästare i USA uttalade sig kritiskt om judar och har nu tvingats avgå.

Daniel Clevenger.

Daniel Clevenger.

Glenn Miller sköt nyligen ihjäl tre personer utanför judiska anläggningar i Overland Park, Kansas. Millers syfte verkar ha varit att döda judar då han var en känd judekritiker och ska ha frågat sina offer om de var judar, men ingen av de skjutna personerna uppges ha varit judar.

Daniel Clevenger, 59, var nyvald borgmästare i den amerikanska småstaden Marionville i Missouri men har nu tvingats avgå efter att han uttalat sig kritiskt om judarnas makt över USA.

Clevenger var sedan tidigare vän med Miller men tog avstånd från Miller och hans dåd. Dock gjorde Clevenger misstaget att i samband med att media intervjuade honom om Miller påpekade att judar har oproportionellt stor makt i USA.

— Det finns många saker som pågår i det här landet som förstör oss. Vi har en felaktig ekonomi och några av företagen styrs av judar eftersom deras namn står där. Faktumet att centralbanken trycker låtsaspengar och fritt delar ut dem, jag tycker att det är helt fel. Folket som styr centralbanken, de är judar, ska Clevenger bland annat ha sagt.

Efter att röster börjat höjas om att Clevenger borde tvingas bort från borgmästarposten valde han själv att avgå som borgmästare.

Källor:
Marionville mayor resigns after anti-Semitic comments
Borgmästare avgår efter antisemitism


  • Publicerad:
    2014-04-22 23:40