STORBRITANNIEN. Farföräldrar till ett barn som mördades av sin homosexuella adoptivfar talar nu ut om hur barnet fortfarande vore vid liv om hon hade fått leva med dem istället.

18 månader gamla Shayla mördades av sin homosexuelle adoptivfar.

Tidigare i år åtalades den homosexuelle adoptivfadern Matthew Scully-Hick för att brutalt ha mördat sitt adoptivbarn bara två veckor efter att adoptionen blivit officiell. Under rättegången berättades det hur Scully-Hick brutit det lilla barnets vrist, ben och revben samt orsakat barnet en skallfraktur. Rättegången mot Scully-Hicks har nu avslutats och den homosexuelle adoptivfadern dömdes till livstids fängelse för mord.

I och med att rättegången nu är över har barnets biologiska farföräldrar valt att tala ut genom en skrivelse till den brittiske nyhetsredaktionen Press Association. I skrivelsen berättar den ene farföräldern om tiden innan adoptionen och hur det som skett gjort dem sorgsna.

Berättelsen om hur barnet hamnade hos det homosexuella började år 2014 då Shayla föddes av en mamma med drogproblem. På grund av mammans drogmissbruk involverades socialtjänsten direkt som snabbt valde att omhänderta henne då man ansåg att en mamma med drogproblem inte var bra för hennes uppväxt.

När de biologiska farföräldrarna till Shayla fick höra om att deras barnbarn skulle adopteras bort valde de genast att påbörja processen om att få bli hennes förmyndare. Processen gick dock inte som planerat, då såväl rätten som socialtjänsten ansåg att farföräldrarna inte skulle orka att ta hand om henne. Resultatet blev att Shayla överlämnades till ett fosterhem där hon kom att tillbringa en större del av sitt unga liv.

I skrivelsen till nyhetsredaktionen Press Association berättar Shaylas biologiske farförälder Sian O’Brien om hur de innan adoptionen tilläts träffa sitt barnbarn på fosterhemmet och att de ”inte missade en enda träff”. Men att det från socialtjänsten en vacker dag meddelades att ”de bör träffa Shayla snarast möjligt och ta farväl då en adoptivförälder hittats”.

Vad de inte visste var att en av dessa nya adoptivföräldrar skulle kommat mörda Shayla och det är hur Shaylas liv tog ett abrupt slut som sårar dem mest. O’Brien säger i skrivelsen att de enda de ville var att låta ”henne få växa upp i en glad och varm omgivning” men att allt detta togs ifrån dem när rätten och socialtjänsten beslutat att de inte skulle orka ta hand om barnet. O’Brien skriver: ”Det gör ont att tänka på att Shayla var älskad av oss, hennes familj, och att hon fortfarande hade varit vid liv om hon hade fått bo med oss”.

Efter mordet på Shayla har en utredning påbörjats för att få en bättre bild på vad egentligen hände under adoptivprocessen. Framförallt vill man titta närmare på hur socialtjänsten under adoptivprocessen inte funnit någon anledning till oro då man från socialtjänsten själv, trots att de under de 15 besök som gjordes hos adoptivfamiljen, kunde se oförklarliga blåmärken samt ett brutet ben på Shayla.

Enligt en kolumnist vid namnet Sarah Vine kan svaret på varför socialtjänsten inte gjort något beror på politisk korrekthet, något hon baserar på uppgifter från visselblåsare vid den avdelningen som behandlade Shaylas ärende.

Visselblåsaren som har mer än 30 års erfarenhet från socialtjänsten säger enligt Vine att orsaken till att socialtjänsten inte tittat närmare på de skador man observerat beror på politisk korrekthet. Hon säger att det är en, ur en politiskt korrekt synvinkel, en fin tanke att låta ett homosexuellt par adoptera ett barn.

Källor:
Birth Family: Baby Murdered by Gay Adopted Father ‘Would Still Be Alive if She Wasn’t Taken from Us’
Gay Man ‘Murdered 18-Month-Old Just Weeks After Formal Adoption with Husband’
Girl murdered by adoptive father Matthew Scully-Hicks was safe with us, say birth family
Sarah Vine: Why I fear political correctness helped kill little Elsie
Why did no one save little Elsie? Social services visited gay father who murdered his adopted daughter FIFTEEN times but failed to intervene – even after she had broken her leg and ’fallen down the stairs’


  • Publicerad:
    2017-11-09 10:30