BLACK LIVES MATTER. Den berömde boxaren Muhammed Alis son Muhammed Ali Jr. säger att pappan skulle avskytt BLM-rörelsen.

Muhammed Ali Jr. (t h) skärmbild: Youtube/John Matrixx.

Den berömde boxaren och antisemiten Muhammad Alis ende biologiske son Muhammad Ali Jr. säger på fyraårsdagen av pappans död att hans far skulle ha varit motståndare till rörelsen Black Lives Matter (BLM).

Muhammed Ali Jr. kallar BLM för ”rasistisk” och att demonstranterna som protesterar under deras namn är ”djävlar”.

Pappan tog alltid ställning mot rasism, men Ali Jr. säger att pappan skulle ha äcklats av hur den senaste tidens protester förvandlades till våld och plundringar, skriver New York Post.

— Slå inte sönder saker, förstör inte ställen, sade Ali Jr. till tidningen.

— Min far skulle ha sagt ”De är inte är inte något annat än djävlar”. Min far sade ”allt liv är av värde”. Han skulle inte hålla med [BLM]. Jag anser att Black Lives Matter är rasistiskt, säger Ali Jr. som är muslim, liksom fadern var.

— Det är inte bara svarta liv som har värde, utan även vita liv, kinesiska liv, alla liv har värde, varje människas liv har ett värde. Gud älskar alla, han valde aldrig ut någon särskild. Att döda är fel oavsett vem det är, fortsatte Ali Jr. som också generellt vill försvara USA:s polisväsende.

— Poliser vaknar inte på morgonen och tänker ”idag ska jag döda en nigger eller döda en viting”. De försöker bara komma helskinnade hem till sina familjer igen, sade Ali Jr.

Beträffande George Floyds död säger Ali Jr. att det var fel av polisen att döda honom.

— Men folk inser inte att det fanns mer filmmaterial än vad de visade. Killen gjorde motstånd, polisen gjorde sitt jobb, men han använde fel taktik, fortsätter Ali Jr.

”Allas liv är lika värdefulla, men en del borde dödas”
Muhammed Ali Jr. håller med USA:s president Donald Trump om att Antifas uppviglande till våld borde leda till att Antifa klassas som terroristorganisation.

— Det är ingen skillnad på dem och muslimska terrorister. De borde alla få vad de förtjänar. De förstör företag, misshandlar oskyldiga människor i sina egna kvarter, förstör polisstationer och affärer. De är terrorister, de terroriserar samhället. Jag stödjer fredliga protester, men Antifa, man skulle behöva döda alla som har med dem att göra, säger Ali Jr. och tillägger:

— Black Lives Matter är ingen fredlig proteströrelse. Antifa ville aldrig att den skulle vara fredlig. Jag skulle döda dem allihop, säger Ali Jr.

Ali Jr. säger att han aldrig har blivit profilerad och ansatt av polis på grund av sin ras, och anser inte att det förekommer strukturell rasism hos polisen.

— Inte alla poliser är dåliga, bara ett fåtal av dem. Det finns en handfull poliser som är kriminella, de borde låsas in. Jag har aldrig haft ett dåligt möte med en polis. De har alltid varit trevliga och skyddat mig. Jag har inga problem med dem, säger Ali Jr. trots att han två gånger utsatts för polisförhör av TSA.

TSA är en polisiär transportsäkerhetsmyndighet som USA skapade efter 9/11-händelsen i New York år 2001 för att ”bekämpa terrorism” under den så kallade Patriotlagen (USA Patriot Act), som är en del av USA:s ”krig mot global terrorism”.

Trots att den tidigare presidenten Barack Hussein Obama hade utfärdat flera temporära reseförbud från vissa muslimskt dominerade stater, var det under den nuvarande presidenten Trumps motsvarande reseförbud som Ali Jr. utfrågades av TSA.

Eftersom Ali Jr. var oskyldig till alla former av terrorverksamhet, släpptes han båda gånger.

Ali Jr. säger att BLM är en organisation som splittrar amerikanerna.

— [Black Lives Matter] är ett rasistiskt slagord. Det hetsar svarta människor mot alla andra. Det startar raskonflikter. Jag hatar det.

Muhammed Ali Jr. säger också att han är Trump-anhängare, och att hans far som skickades i fängelse eftersom han av religiösa skäl vägrade delta i Vietnamkriget, också skulle ha stött Trump. Då hade pappan tillhört demokraterna i den amerikanska vänstern, och han kom senare att stödja president Jimmy Carter; men efter republikanen Ronald Reagans första ämbetsperiod, stödde pappa Ali Reagan och republikanerna istället.


  • Publicerad:
    2020-06-21 18:20