USA. Det började med en palestinsk flagga, sedan sattes en israelisk flagga upp tillsammans med ett hakkors på tomten som ett uttryck för ”konst”. Nu har en ”amerikansk patriot” tagit sig in på tomten och slitit ner konsten och ersatt skyltarna med sina egna där det står ”Gud välsigne Amerika och Israel”.

sacramento-hakkors

Sedan flera veckor tillbaka har amerikanska medier skrivit om de kontroversiella skyltarna på en tomt i Sacramento och intervjuat ”goda amerikaner” som velat ta ner skylten. Till slut var det en person, som media refererar till som ”amerikansk patriot”, som bröt sig in på tomten och vandaliserade skyltarna. Iklädd en t-tröja med en stor amerikansk flagga på satte mannen sedan upp egna skyltar med budskapen ”God bless Israel and every soul in it. We are not Europe” och ”God bless America”.

Grannar har reagerat på hemfridsbrottet och vandaliseringen, men aktionen försvaras av Barry Broad från Sacramento Jewish Federation.

— Mannen som satte upp det motbjudande materialet har en konstitutionell rätt. Att ta ner det var ett intrång, och det är olagligt, och jag antar att vi inte kan stödja olagliga handlingar. Men å andra sidan är civil olydnad också en del av Amerikas demokratiska tradition, säger han.

Enligt Broad är hakkorset ”en symbol för folkmord och ett väldigt offer för att utrota nazismen från planetens yta”.

Robert Dixon utanför mannens hus i februari.

Den proisraeliske vandalen vid en protest utanför tomten i februari.

Tidigare inslag:

Källor:
Swastika pulled down from east Sacramento home
Protester Who Tore Down Sacramento Swastika Display Says He Did What He Thought Was Right


  • Publicerad:
    2015-03-11 10:00