NORGE. Under söndagskvällen var polisen tvungna att rycka ut till tre olika asylboenden i Rogaland i Norge på grund av bråk. Många nationaliteter, språkproblem och olika kulturer är orsaken, menar polisen.

politibil

Det första bråket uppstod på Forus vid halv åttatiden under söndagskvällen. På mottagningen på Forus bor det upp emot 900 asylsökare idag. Fyra polisbilar ryckte ut till boendet och lyckades lugna ner situationen.

Kort tid efter det uppstod det ytterliggare ett bråk i Egersund. Där hade ett slagsmål utbrutit, och en person blev utsatt för någon som polisen beskriver som ”kroppskränkning”.

— Här har en av de boende blivit utsatt för det som vi kallar för kroppskränkning, och en person greps efter händelsen, säger utredningsledaren Helene Strand vid polisen.

Vid kvart i åtta var polisen tvungna att rycka ut igen då ett bråk hade utbrutit i matsalen på Hotell Alstor, som nuförtiden är ett asylboende. Polisen lyckades även där att lugna ner situationen.

Till NRK uppger Helene Strand att det faktiskt är mångkulturen som är orsaken till alla bråk.

— Den gemensamma nämnaren är att det är många nationaliteter, stora språkproblem och olika kulturer. Någon har startat bråket och så blir fler inblandade.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Källa:
Utrykninger til bråk på tre ulike asylmottak søndag kveld


  • Publicerad:
    2016-01-05 07:30