INRIKES. Bro simhall har mitt under pågående sportlov tvingats stänga med hänvisning till ”arbetsmiljöskäl” efter att ett stort ungdomsgäng hade varit där två dagar i rad och bråkat så mycket att polis fick komma och avvisa dem samt den sista dagen även gripa en person.

Under måndagseftermiddagen var ett ungdomsgäng på ungefär 20 personer så stökiga och otrevliga i badhallen och omklädningsrummen på Bro simhall att gäster klagade. Väktaren kunde inte klara situationen och polis tillkallades.

Det krävdes fyra polispatruller och tog tre timmar innan samtliga av de bråkiga ungdomarna var ute och polisen körde dem därefter till en avlägsen plats så att det inte skulle bli så lätt för dem att återvända.

Under tisdagen ville ungdomsgänget som nu bestod av ungefär 15 personer återigen ta sig in på badet men hindrades då av den för dagen till två väktare förstärkta väktarstyrkan. Även denna gång tillkallades polis som denna gång även grep en person.

Efter detta bestämde sig ledningen att mitt under pågående sportlov stänga hela Brohuset, som innefattar såväl simhall som gym, sporthall och bibliotek, för resten av tisdagen samt på onsdagen.

Även igår, onsdag, var Bro simhall stängd.

Ingenting nämns i artiklarna om ungdomarnas etnicitet, men alla som inte vill lura sig själva vet vad det handlar om.

Här finns Flashbacktråden om händelsen och här finns Facebook-gruppen ”Varning i Upplands-Bro/Kungsängen” där man kan läsa mer om vad som har hänt.

Ursprungligen publicerat på Informationskriget.se

Källor:
Badhus akutstängs efter ungdomsstök
Brohuset stängs av arbetsmiljöskäl
Bro Simhalls Facebook
Bro simhall akutstängdes idag efter ungdomsstök (Flashback)


  • Publicerad:
    2017-03-02 08:00