SVERIGE. Polisen fick under lördagseftermiddagen in ett larm om att det brann i område i utkanten av Kristianstad där zigenare slagit upp läger.

En mindre brand ska ha startat i ett zigenarläger som upprättats i ett område i utkanten av Kristianstad. När brandkåren kom till platsen så var det en yta på två gånger tre meter som brann. Ingen människa ska ha varit på platsen vid tillfället då branden startade.

Enligt polisen så misstänker man att det kan vara ett gäng ungdomar som ligger bakom branden.

— Det går inte att konstatera hur branden har startat, men de boende själva misstänker att det är ett barngäng i åldern 12-13 år som de tror har gjort detta. Det ska ha varit ett sådant gäng där tidigare och stört på något vis och det här gänget har synts i närheten i dag, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

– Man får göra en bedömning om det finns möjlighet att komma vidare i utredningen. I så fall fortsätter man med det. Hittar man ingenting att gå vidare på, så läggs den ner i dag eller senare. Men man har upprättat en skadegörelse genom brand, för man misstänker att den är anlagd, säger Söderholm.

Källa:
EU-migranters läger i Kristianstad eldhärjat


  • Publicerad:
    2015-04-18 23:40