INRIKES. Polis och räddningstjänst larmades ryckte ut under natten till torsdagen på fyra olika misstänkta anlagda bränder i Höganäs. En av bränderna ska ha inträffat på polishuset i Höganäs där man misstänker att en molotov cocktail ska ha kastats in.

Det var under natten till torsdagen som polisen fick in larm om fyra misstänkta anlagda bränder. Det första larmet kom in klockan 01.24 då automatlarmet i Stadshuset hade löst ut. I byggnaden, som även rymmer polishuset, hade en brandbomb kastats in, troligtvis en molotov cocktail. Branden blev dock begränsad och det blev mest sotskador i huset.

Utanför byggnaden hade någon även tänt eld på en en bil och i ett sopkärl. Bara en kort stund senare kom nästa larm in till polisen och räddningstjänsten. Denna gång om en brand i ett soprum i ett flerfamiljshus på Storgatan. Det brann rejält när brandkåren kom till platsen men de lyckades få bukt på elden.

Strax efter det kom ytterligare ett larm om brand. Den här gången från Kullaskolan där flera rutor hade krossats och någon hade hällt ut brandfarlig vätska på fönsterblecket och tänt på men misslyckats då elden aldrig tog sig.

Källor:
Anlagd brand i polishuset
2017-01-19 01:24, Brand, Höganäs


  • Publicerad:
    2017-01-19 09:10