FRÖSLUNDA. Efter att räddningstjänsten utsattes för stenkastning i den mångkulturella stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna kommun under måndagskvällen kommer brandbilarna nu att utrustas med extra skydd för att slippa få rutorna krossade.

Under måndagskvällen utsattes räddningstjänstens bilar i den mångkulturella stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna kommun för en stenkastningsattack. Nu har det beslutats att brandbilarna i stadsdelen ska utrustas med extra skydd i form av plast för att rutorna ska kunna stå emot stenkastning utan att krossas.

— Vi kommer att sätta skyddsplats på rutorna. Det hindrar att glaset splittras i tusen delar om sten kastas, säger Tobias Erdsjö, ställföreträdande räddningschef i Eskilstuna kommun,

Den här typen av säkerhetstänk är nytt för Sörmland men i Göteborg har man haft extrautrustade räddningstjänstfordon sedan ett antal år tillbaka. Även i Göteborg har räddningstjänsten drabbats av stenkastning och efter det började man byta ut rutorna på alla släckbilar och numera köps enbart extrautrustade fordon med skyddsrutor till räddningstjänsten i Storgöteborg.

Källa:
Brandbilar rustas efter stenkastningsattack


  • Publicerad:
    2016-07-20 18:30