Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Branden på islamskolan i Växjö var anlagd

Av Redaktionen, 2016-06-28
redaktionen@nordfront.se

VÄXJÖ. Polisen är nu övertygad om att branden på den islamska F9-skolan i området Hovshaga var anlagd. Nu söker man efter gärningsmännen.

1582540_1200_675

Enligt polisen råder det nu längre ingen tvekan om att branden på Växjö islamska skola under lördagskvällen var anlagd. Branden ska ha börjat på utsidan av skolan i en av gavlarna. Det brann även i en papperskorg tjugo meter från byggnaden när räddningspersonal anlände till platsen.

— Det här var en av de klarare brandplatsundersökningarna. Det finns inga tvivel om att branden är anlagd, säger kriminaltekniker Jörgen Id.

Nu kommer rester från brandplatsen skickas till Nationellt forensiskt centrum för att se huruvida brandfarlig vätska använts för att starta elden. Värden för miljontals kronor uppges ha försvunnit i elden och det är ännu oklart om verksamheten kommer att kunna fortsätta vid höstterminens början.

Nu slipper skolan dock att rätta till brister som äventyrar god utbildning för eleverna samt att deras arbete med särskilt stöd för elever som har svårt att nå kunskapskraven var mycket bristande. Den 21 juni beslutade Skolinspektionen att förelägga skolan om vite på 300 000 kr för de allvarliga bristerna som skulle varit åtgärdade den 18 november.

Källa:
Mordbrännare jagas efter attentat mot islamisk skola


  • Publicerad:
    2016-06-28 10:30