BROTT. En brandman i Sjuhärad har häktats misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot en flicka. Övergreppet ska ha skett inne på en brandstation. Brandmannen misstänks även ha våldtagit en minderårig flicka i slutet av förra året.

Det var strax efter nyår som en brandman från Sjuhärad häktades misstänkt för att ha begått flera grova sexbrott. Ett av brotten ska ha skett på en minderårig flicka inne på en brandstation. Händelsen rubriceras som grovt sexuellt övergrepp mot barn och brottet ska ha begåtts någon gång under de senaste två åren. Mannen är även misstänkt för att ha våldtagit en flicka i slutet av förra året samt för att ha utsatt henne grova sexuella övergrepp.

Åklagaren i fallet bekräftar att brandmannen är häktad på sannolika skäl och att man hoppas kunna väcka åtal i slutet av nästa vecka. Åklagaren vill dock inte kommentera huruvida brandmannen hade någon relation till de båda flickorna eller inte. Enligt uppgifter nekar mannen inte till brott utan beskriver det som att han ska ha ”gått över gränsen”.

Mannen beskriver att han har handlat fel och gått över gränsen på olika sätt. Mannen uppger även att han har svårt att sätta gränser gentemot andra och att detta kan ha bidragit till aktuell brottslighet”, står det i ett yttrande från Frivården.

Källa:
Brandman misstänks för sexbrott mot flicka


  • Publicerad:
    2017-01-23 11:30