STORBRITANNIEN. Polisen i Storbritannien vill ytterligare begränsa allmänhetens möjligheter att få demonstrera. Därför begav sig tusentals Londonbor ut på gatorna för att demonstrera mot förslaget. 

Tusentals Londonbor gav sig ut på gatorna för att demonstrera mot polisens föreslagna demonstrationsförbud. Det nya lagförslaget skulle ge polisen än mer befogenheter till att stoppa demonstrationer, med motiveringen att det ska förhindra våldsamma upplopp och vandalism.

Parollen för demonstrationen var Kill the bill, på svenska ungefär Stoppa lagförslaget. Demonstranterna i sin tur bestod av en brokig skara människor. En och annan byfåne bar plakat med budskapet Black Lives Matter.

Under demonstrationen uppstod bråk med polisen och minst tio poliser skadades. Minst 16 personer har gripits för olika typer av brott.

Enligt polisbefälet Ade Adelekan efterföljdes coronarestriktionerna av de flesta demonstranter, men en del andra var inte lika samarbetsvilliga. Demonstranterna menar att det nya lagförslaget är ett illa dolt försök att upplösa mötesfriheten helt och hållet.


  • Publicerad:
    2021-04-04 13:40