KRIGSHETS. 355 människor dödades vid en misstänkt nervgasattack i Syrien förra onsdagen, det uppger Läkare utan gränser. De ”syriska rebellerna” uppger att över 1 000 personer avlidit till följd av attacken. Nu planerar USA:s president Barack Obama en militär attack mot Syriens regering och dess väpnade styrkor som de beskyller för nervgasattacken, med eller utan sina allierades hjälp.

Obamabomb

Förenta nationernas svenskledda utredning av den misstänka nervgasattacken i Syrien är ännu inte klar. Trots det är nu USA:s president Barack Hussein Obama fast besluten att gå till militär attack mot regimen i Syrien.

Det sionistledda USA kan dock inte vänta sig uppbackning av sina allierade. Efter att Storbritanniens premiärminister David Cameron tryckt på för vedergällningsaktioner mot Syrien röstades hans förslag sent i torsdags ner i parlamentet. Det var inte bara oppositionella partier som var kritiska, utan även ministrar inom det egna partiet. Det är bland annat erfarenheten från Irakkriget som påverkat debatten, då brittiska styrkor krigade mot Saddam Hussein på falska grunder.

”Kan premiärministern förklara varför han tror att president Assad utförde den här attacken. Det verkar inte finnas någon logisk förklaring. Det oroar en del av oss”, sa den konservative partikamraten Peter Boon när debatten i parlamentets inleddes.

Cameron själv menar att en attack skall baseras på antaganden och att man helt enkelt måste göra ”en bedömning”: ”Allt vi kan göra är att göra en bedömning om det är bättre att agera eller inte. I slutändan är det här en fråga om bedömningar. Som parlamentsledamöter måste vi göra sådana.”

En högt uppsatt källa inom det amerikanska försvarsdepartementet menar att man trots britternas frånvaro troligen kommer att attackera Syrien ”inom några dagar”. Nyhetsbyrån Reuters uppger att USA har fyra örlogsfartyg med kryssningsrobotar redo i Medelhavet som snabbt kan ta sig till Syriens kust. Ryssland motsätter sig dock ett eventuellt militärt ingripande, och en attack skulle troligen spä på landets redan spända relation till USA.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur statliga medier i Syrien påvisat att det är de ”syriska rebellerna” och inte regimen som legat bakom tidigare nervgasattacker på civila i landet. USA har själva använt kemiska vapen i krig i över 50 år, se ett inslag från Russia Today nedan:

Källor:
David Cameron tvingad till reträtt
Brittiska parlamentet tvekar om Syrien-insats


  • Publicerad:
    2013-08-30 17:40