UTRIKES Den brittiske pedofilen Thomas Harrison från Liverpool har stängts av från sitt arbete, efter att ha dömts för att ha främjat sexualbrott mot barn.

I oktober år 2020 dömdes den brittiske pedofilen Thomas Harrison för att ha främjat sexualbrott mot barn. Detta efter att ha inlett en konversation med en annan man på homosex-appen Grindr, med vilken han stämde träff för att sexuellt utnyttja dennes 4 månader gamla son.

Under konversationen berättade han enligt Daily Mail exakt vad han ville göra med pojken, och vad han ville se fadern göra.

Problemet för Harrison var bara det att mannen han stämt träff med var en polis som fiskade efter pedofiler på nätet, så istället för en sexträff med spädbarn blev han gripen – något som påminner om ett aktuellt fall i Sverige.

Straffet blev två års fängelse och registrering i ett sexualförbrytarregister i tio års tid. Harrison erkände brottet.

Nu har Nursing and Midwife Council bekräftat att man stängt av honom från sitt register över sjukskötare och barnmorskor. Han arbetade som sjukskötare för vuxna på Cornerstone Surgery i St Helens Merseyside. Rådet skriver i beslutet:

Panelen har försetts med domen som bekräftar att Harrison den 16 juli 2020 dömdes vid Crown Court i Liverpool för att ha arrangerat eller underlättat genomförandet av sexualbrott mot barn.

Nordfront noterar att rådet skriver att han dömdes i juli, medan Daily Mail skriver oktober. Orsaken till skillnaden är förmodligen att han befanns skyldig till brottet i juli och att straffet bestämdes i oktober, ett förfarande som är vanligt även i USA. Rådet fortsätter:

Panelen noterar även att Harrison erkänt anklagelserna mot honom. Panelen är överens om att brotten är väldigt allvarliga och involverade ett spädbarn som utsattes för risken att skadas. Det bryter även mot yrkets grundprinciper och har dragit skam över detsamma.

Harrison har dömts för ett allvarligt sexualbrott, försök till sexuella övergrepp mot en fyramånaders bebis. Det står klart att en informerad medborgare skulle chockeras av domen mot Harrison och än mer så om inga åtgärder vidtogs mot honom med tanke på brottet.

Harrison verkar dock bara ha fått yrkesförbud under 18 månader, vilket kan leda till att han återigen börjar arbeta inom vården vid ett senare tillfälle.