Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Brittiska the Sun hängde ut Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg: ”En av planetens farligaste män”

Av Redaktionen, 2021-01-06
redaktionen@nordfront.se

UTRIKES. I en sammanställning av något som kallas ”planetens farligaste män och kvinnor” har den brittiska tidningen the Sun hängt ut Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Listan är sammanställd av NGO-projektet Counter Extremism Project som utger sig för att bekämpa ”global extremism”.

Faksimil: the Sun.

Den brittiska tabloiden the Sun har i en sammanställning som de benämner ”ett galleri av hat” och som sägs föreställa ”de farligaste människorna på planeten” hängt ut Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg.

På listan, som sammanställts av NGO-projektet Counter Extremism Project (CEP), samsas islamistiska IS-terrorister och jihadister med politiska dissidenter och motståndare till det europeiska folkmordet, som följaktligen benämns ”vit makt”-förespråkare.

Att ursprungsbefolkningar ska få leva i fred i sina länder, utöva sin kultur och styra över dessa utan inblandning utifrån, kallas ”extremism” om befolkningen är vit. I det fallet benämns företeelsen ”vit makt” och utmålas som åsikten att vita människor per definition anser sig överlägsna alla andra raser och att deras främsta önskan är styra över dem.

CEP utger sig för att bekämpa ”global extremism” genom att uppmärksamma och ”avfinansiera” de så kallade ”extremistgrupperna”, varibland alltså även politiska dissidenter och frihetskämpar ingår.

— De här personerna utgör potentiellt de största hoten mot världen under de kommande åren, uttalade sir Ivor Roberts, före detta chef för terrorismbekämpning vid utrikesministeriet och nu seniorrådgivare för CEP.

— Det växande hotet mot Storbritannien är oroväckande, särskilt med spridningen av högerextrem rasism som jämsides med islamismen pressar våra säkerhetstjänster, tillade han.

Överst på listan finns Hassan Nasrallah, ledare för Hizbollah. Hizbollah har stött den sittande presidenten Bashar al-Assad i Syrien-kriget och ses inte med blida ögon av judisk makt-etablissemanget som vill se ett totalförbud mot organisationen.

På listan bland jihadister och islamister återfinns alltså även Simon Lindberg. Lindberg hängs ut av CEP och the Sun som ”en av världens farligaste män” eftersom han är ledare för en ”pro-Hitlergrupp som vill att de nordiska länderna ska enas till en nationalsocialistisk stat”. Lindberg, som visserligen är en okuvlig frihetskämpe för det nordiska folket, förespråkar dock inte våld utan enbart självförsvar. På vilket sätt han förtjänar att hängas ut bland mördare och terrorister framgår inte i artikeln.

Tidningen påstår att Lindberg år 2018 dömdes till fängelse för att ha utropat en välkänd hyllningsfras till den kommande nationalsocialistiska segern, vilket är en ren lögn. Lindberg dömdes till villkorlig dom och dagsböter enligt den tänjbara och för systemet ytterst användbara tolkningsparagrafen ”Hets mot folkgrupp”, efter att han med en knuten näve i luften på svenska utropat det välkända uttrycket för att välkomna Motståndsrörelsens kommande seger.

I ett land som kallar sig ”demokrati” och där ”yttrandefrihet” och ”föreningsfrihet” påstås vara grundlagsskyddat dömdes alltså en politisk rörelses ledare för att han önskat sin organisation framgång. I domen står att Lindberg genom detta ”uttryckt missaktning för andra folkgrupper med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung”.

The Sun som ges ut i Storbritannien och Republiken Irland har en upplaga på omkring 2 600 000 exemplar och beräknas ha över 7 miljoner läsare dagligen. Tidningen är bland de tio största i världen.

 


  • Publicerad:
    2021-01-06 10:55