INRIKES. Fotbollsföreningen IF Brommapojkarnas namn ansågs inte vara tillräckligt ”könsneutralt”. Därför röstade medlemmarna om ett eventuellt namnbyte på klubbens årsmöte, varpå svaret blev ett tydligt nej.

Flera klubbmedlemmar ska ha tyckt att fotbollsföreningen IF Brommapojkarna borde byta namn, då de menade på att namnet de har idag inte är tillräckligt jämställt. Under fjolåret undersökte styrelsen därför möjligheten att istället byta till namn till IFBP.

Efter flera möten med medlemmar, spelare, ungdomsledare, representationslag, BPs Vänner, och supporterföreningen Bromma Support tyckte styrelsen att föreningen verkade redo för ett namnbyte.

I tisdags förra veckan hölls föreningens årsmöte där det mer ”könsneutrala” namnförslaget togs upp för röstning. Medlemmarna var då tydliga med att visa att de inte var intresserade av att byta ut klubbnamnet som föreningen haft sedan starten år 1942 mot det mer jämställda alternativet genom att rösta ner förslaget.

— Vi accepterar och respekterar självfallet det beslut som våra rösträttsberättigade medlemmar har fattat. Vårt strukturella förändringsarbete för att bli en mer jämställd förening fortsätter i oförändrad takt och omfattning, säger Fredrik Bergholm, styrelseordförande i IF Brommapojkarna till klubbens hemsida.

Källa:
Brommapojkarna nobbar könsneutralt namn


  • Publicerad:
    2018-02-26 20:00