DJURPLÅGERI. Får och getter som befann sig i en park på Södermalm i Stockholm har utsatts för en brutal attack. Flera getter återfanns blodiga och ett får hade slagits ihjäl. Två getter var så illa tilltygade att de fick avlivas av veterinär. Parken är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer.

Goats Go.. Inspecting.

Illustrationsbild. Får och getter har misshandlats brutalt i en park på Södermalm.

Det var under gårdagen som det upptäcktes att får och getter i Stora Blecktornsparken på Södermalm i Stockholm utsatts för en brutal attack. Det var några barn som upptäckte att getterna Bure och Brage gick lösa uppe på berget i parken och att de var alldeles blodiga. Barnen berättade det för en målare som var på plats på morgonen och denne ringde parklekens chef Madeleine Weber. Senare återfanns även ett får som misshandlats till döds.

— När jag kom dit såg jag att att getterna var skadade, de var hårt slagna och alldeles blodiga i ansiktet. Sedan gick jag in i fårhuset och såg att de slagit ihjäl ett får, säger Weber.

De båda getterna var så illa tilltygade att man tvingades tillkalla veterinär som avlivade dem. Parken där attacken skedde är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer. Nu ska de fundera på om de måste bygga skydd eller kanske ha kameror. Djur har blivit angripna i parker förut men aldrig i Stora Blecktornsparken.

— Måste vi kanske ta bort djuren? Men de är vårt signum. Jag har varit med sedan starten -86 och vi har alltid haft djur, säger Weber som beskriver att det hela är djurplågeri av högsta rang.

Polisen har ännu inte lyckats hitta de skydiga, dock har misstänkta vapen återfunnits och beslagtagits.

— Vi har beslagtagit föremål som vi tror kan ha använts mot djuren, de har dött av att man använt trubbigt våld mot dem, säger Patrik Eklund, yttre befäl på Södermalmspolisen.

De avlidna djuren kommer nu att obduceras på Statens veterinärmedicinska anstalt.

Källa:
Ett får ihjälslaget i parklek


  • Publicerad:
    2016-10-22 12:50