UTRIKES. Flera brutala våldtäkter har skett i Italien under de senaste veckorna. Borgmästaren i Rom vill se fler poliser och mer övervakning i landet. Invandringskritikerna vill ha ökade gränskontroller och kemisk kastrering för våldtäktsmän.

Trädet som en kvinna blev fastbunden mot strax innan hon våldtogs.

Italien, som under de senaste åren tagit emot över 600 000 så kallade flyktingar, har drabbats av en våldtäktsvåg. Bara under denna vecka har ytterligare två kvinnor våldtagits.

Under måndagen blev en tysk kvinna rånad, fastbunden mot ett träd, våldtagen och lämnad naken i en park i Rom. Gärningsmannen ska ha tryckt in en näsduk i kvinnans mun så att hon inte kunde ropa efter hjälp. Under tisdagen blev en kvinnlig läkare våldtagen i flera timmar av en patient.

Tidigare under denna månad blev två amerikanska studenter våldtagna av polismän som skulle köra hem flickorna från ett disco. Polismännen bar vid tillfället uniform.

I slutet av augusti blev ett polskt par överfallna och rånade. Pojkvännen misshandlades medan hans 26-åriga flickväl blev gruppvåldtagen av fyra män, flera gånger.

Gärningsmännen, som var fyra afrikaner i åldrarna 15-20 år, greps och de misstänks även för att ha våldtagit en peruansk transsexuell. Denna våldtäkt ska ha inträffat en kort tid efter överfallet mot det polska paret.

Borgmästaren i Rom, Virginia Raggi, har nu lagt en halv miljoner euro på att installera 150 nya videokameror i staden i ett försök att förbättra säkerheten för kvinnorna i Rom. Det bör tilläggas att Roms gator sedan tidigare redan övervakas av 4 000 kameror.

Lokala myndigheter vill förbättra gatubelysningen i staden och det diskuteras även om att erbjuda billigare taxiresor för kvinnor så att dessa kan komma hem tryggt under nätterna.

Italien har under de senaste åren tagit emot över 600 000 ”flyktingar”, framförallt från afrikanska länder. Våldtäktsvågen har inte helt oväntat ökat medlemsansökningarna till invandringskritiska partier som Lega Nord.

Partiet, som nu är Italiens tredje största parti, har meddelat att de vill införa kemisk kastrering för våldtäktsmän samt förbättra landets gränskontroller.

Källor:
Slår alarm etter voldtektsbølge i Italia
Brutal voldtektsbølge herjer Italia


  • Publicerad:
    2017-09-21 08:00