BULGARIEN. För att undvika ett massivt inflöde av asylsökare har Bulgarien stationerat 400 soldater vid gränsen mot Grekland. Ytterligare 500 är redo att sättas in vid behov.

Den bulgariska regeringen har beslutat att placera 400 soldater vid landets gräns mot Grekland. Dessa kommer ha flertalet militära fordon och helikoptrar till förfogande samt ytterligare 500 soldater som kan sättas in vid behov. Detta för att bevaka gränsen och stoppa en eventuell massiv våg av främlingar att ta sig in i landet.

Enligt premiärminister Boyko Borissov är man rädd för att det stora antal asylsökare som försöker ta sig till norra och västra Europa via Balkan kommer att tillta i och med att det blir varmare under våren. Därför kommer också den nya, militära gränsbevakningen bli permanent.

Bulgarien har sedan tidigare haft hård bevakning av sin gräns mot Turkiet, med bland annat 2 000 poliser och ett taggtrådsstängsel som man nu bygger ut. Därmed har man kunnat undvika de allra största invasionsvågorna av rasfrämlingar som sökt sig norrut från Turkiet och Grekland. Trots detta registrerades över 30 000 asylsökare i Bulgarien under förra året, plus ett okänt antal som passerade utan att registrera sig.

Källa:
Bulgaria Sends Troops to Greek Border


  • Publicerad:
    2016-03-06 21:30