MEDIA Högertidningen Bulletin har publicerat en krönika som attackerar den lyckade demonstrationen mot vaccinpass som hölls i Stockholm förra lördagen.

Journalisten Ann Charlott Altstadt har tidigare främst varit skribent i diverse vänstertidningar. Sedan ett tag tillbaka skriver hon för högertidningen Bulletin och idag publicerade hon där en krönika som kritiserar den stora och väldigt uppmärksammade demonstrationen mot vaccinpass i Stockholm.

Altstadt skräder inte orden i inledningen när hon karaktäriserar demonstrationen på följande sätt:

Jag tar mig ändå friheten att här begrunda att det bland de ovaccinerade demonstranterna fanns grupper som delar en alternativ världsbild som, ursäkta mig, faktiskt är helt koko. Frågan är om inte alla de så kallade vanliga människorna på Sergels torg hamnade mitt i firandet av konspirationsteoriernas julafton.

Hon fortsätter och ger särskilt Peter Wahlbeck en hård känga:

Kan vi tala klarspråk? Ett okänt antal personer är ovaccinerade för att de helt enkelt tror på utflippade teorier. Och många på sociala medier är indragna i en härva av olika tanketokerier som spänner över superboven Bill Gates som genom vaccinet vill decimera jordens befolkning, över den nya totalitära världsordning som nu upprättas bakom coronabluffens kulisser, till att den globala eliten tydligen lägger ner oöverskådliga resurser på att dölja faktumet att jordklotet egentligen är platt som en pannkaka.

Och seriöst: Om en rörelse vill vinna legitimitet – varför låta den levande installationen och konspirationskungen Peter Wahlbeck fronta budskapet på Sergels Torg? Tron på chemtrails, att månlandningen var fejk, 9/11 ett insiderjobb och förväxlingen av finanskapitalets intressen med en judisk konspiration, är bara ett axplock av komikerns meriter.

Avslutningsvis ondgör Altstadt sig över Nordiska motståndsrörelsen. ”Såväl den principiellt intressanta politiska frågan om vaccinpass som konspirationsnissarnas konstigheter fick stå tillbaka för nazistsektens närvaro”, skriver hon. Därefter blir det i de sista styckena oklart om Altstadt menar att hon saknade vänsterextrema motdemonstranter eller om hon menar att ”nazisterna” är fredliga och att det är vänstern som i andra fall skapar onödiga konflikter:

Nazisterna fick alltså just den uppmärksamhet och makt de eftersträvar bara genom att stå på torget med en banderoll. [...]

Ett skäl därtill var att en traditionellt viktig aktör saknades på scenen, en som alltid följer NMR i spåren. Var tusan höll AFA hus med sina rubrikstjälande kravaller? Dessa våldsbejakande vänsterextremister som lovat att handgripligen rensa gatorna från rasister och nazister var som bortblåsta. [...]

Och det var antifascisternas uteblivna våld som normaliserade NMR. Demonstrationen blev lugn och fredlig, inte trots nazisternas närvaro, utan på grund av antifascisternas frånvaro.