ANTIFASCISM. Transa, muslim, antifascist och beväpnad med ett halvautomatiskt gevär. 35-årige Britney Erica Austin är senast i raden spektakulära original som gripits under Antifa-kravallerna i USA.

Antifascisten Britney Erica Austin, eller ”Sumayyah Dawud” som han också kallar sig, var en av 18 personer som nyligen greps under Antifa-kravaller i Phoenix, Arizona. Foton: Twitter.

Under de pågående kravallerna i USA, vilka började som så kallade Black Lives Matter-protester, men som övergått till allmänna antifascistiska upplopp och plundringar, har en rad udda personer gripits. Den senaste i raden av Antifa-karikatyrer är den 35-årige Phoenix-bon Britney Erica Austin, tidigare känd som Eric Austin, som också går under namnet ”Sumayyah Dawud”, rapporterar thepostmillennial.com.

Austin är något så spektakulärt som en transsexuell muslim som gripits vid flera tillfällen under antifascistiska kravaller i Arizona, ibland beväpnad med både pistoler, gevär och jaktknivar.

När Austin greps under lördagens Antifa-kravaller i Phoenix var han svartklädd från topp till då i både burka och den muslimska kvinnodräkten abaya, samtidigt som han bar ett halvautomatiskt gevär. Austin greps tillsammans med 18 andra antifascister efter att polisen förklarat kravallerna en illegal sammankomst som svar på att de samlade antifascisterna börjat kasta projektiler mot dem.

Erica Austin är inte bara transla, muslim och antifascist. Han är antisionist också. Foto: thepostmillennial.com.

Enligt The Post Millennial är Austin nu häktad misstänkt för motsvarande våld mot tjänsteman, våldsamt upplopp och deltagande i en illegal sammankomst. Han har inte velat kommentera gripandet men ska ha postat kommentarer på Facebook efter tidigare tillfällen då han gripits i samband med vänsterextrema sammankomster.

”Det var flera trans-  och icke könskonformistiska personer som vid upprepade tillfällen och medvetet blev felkönade, respektlöst behandlade, avhumaniserade och kränkta under processen, inklusive jag själv”, skrev han bland annat i ett långt Facebook-inlägg efter ett sådant tillfälle. Han menar också att han utsattes för ”medveten och könsbaserad isalmofobi och repressalier” för att han ”hävdade sina rättigheter” gentemot polisen.

Vidare beklagar Austin sig i inlägget över att han blev visiterad av en manlig polis, som han menar ska ha tagit honom på ”brösten”, och dessutom gjort detta inför andra manliga poliser. Detta menar Austin inte bara är olagligt utan även en kränkning mot hans muslimska tro.

Utkastad ur lokal moské
Erica Austin ska innan Antfa-kravallerna uppstod främst ha sysselsatt sig med vad som kan beskrivas som juridisk aktivism, med ursprung i anklagelser om att han diskriminerats som kvinna, som transa och som muslim. 2011 stämde han exempelvis sin arbetsgivare Phoenix for Deluxe, då han menade att dessa inte var nog ”stöttande” i hans könsbytesprocess och inte tillät honom att vistas på damernas toaletter. Arbetsgivaren gjorde upp med Austin genom att betala ut 115 000 dollar.

2015 försökte Austin stämma Phoenix-polisen för diskriminering efter att de fotat honom utan burka. Inledningsvis representerades han av den muslimska rättsorganisationen Council on American and Islamic Relations (CAIR), men den muslimska gruppen drog tillbaka sitt stöd när de förstod att han egentligen inte var kvinna.

Samma år blev Austin utsparkad från en moské i Phoenix efter flera klagomål från församlingens kvinnor om att han bad tillsammans med dem. Moskén meddelade honom att han bara var välkommen tillbaka ifall han skulle klä sig och be som en man.

En samling udda individer
Erica Austin är senaste i raden av spektakulära Antifa-individer som blivit diskuterade på Internet, då kravallerna i USA med alla arresteringsfoton av antifascister har gett en unik inblick i den antifascistiska världen. Nedan är exempelvis ett kollage av arresteringsbilder från staden Portland, där antifascismen tycks ha sitt starkaste fäste i hela landet.

Klicka för förstoring.

Klicka för förstoring.

Även inom AFA, som är det närmaste man kommer en svensk motsvarighet av Antifa, brukar minst sagt udda personligheter avslöjas i samband med gripanden. När sju vänsterextremister greps i en bil full med vapen tidigare under hösten kunde Nordfront bland annat avslöja att det i samlingen fanns bland annat en transvestit och en kvinna vars främsta hobby var att klä ut sig till en japansk lolita.

Nordfront uppmärksammade även tidigare i år hemsidan Avmaskerats avslöjande om den lesbiska antifascisten Essa Burman i Borås, vars främsta intressen i livet tycks vara knark, dataspel, perversa sexlekar och självmordstankar. Identiteten ”lesbisk”, som förstås ger en viss status bland andra antifascister, tycks hon också ha skaffat sig genom att dejta en man som påstår sig vara kvinna.


  • Publicerad:
    2020-10-22 18:12