SVERIGE. En busschaufför i Dalarnas kollektivtrafik har blivit avstängd från sin tjänst efter att han skrivit invandringskritiska inlägg på sin Facebook-sida.

En busschaufför i kollektivtrafiken Dalarna har blivit avstängd från sin tjänst i väntan på att en utredning ska genomföras. Orsaken ska vara att chauffören ska ha skrivit inlägg på sin Facebook-sida där han uttrycker motstånd mot den pågående massinvandring som råder idag. Mannen ska också ha delat några artiklar från Avpixlat.

— Vi ser en risk att resenärer inte blir bemötta likvärdigt och gör nu en utredning, säger Tiina Ohlsson, regiondirektör, Region Dalarna.

Det var under måndagen som Dalatrafik fick kännedom om Facebook-sidan och senare under dagen fattade Region Dalarna, ledningen för Dalatrafik och bussbolaget där föraren arbetar, beslutet om att stänga av chauffören under utredningstiden.

— Det handlar om vad som ligger bakom och om det har fått följder för resenärer, säger Ohlsson.

Dalatrafiks VD, Conny Strand, ser inläggen som ett ”olämpligt” agerande för en busschaufför i kollektivtrafiken. Strand säger sig dock inte ha några uppgifter om att resenärer med utländsk bakgrund ska ha märkt av förarens inställning.

— Men det värsta vore ju om det blev en stämning på bussar som uppfattas som främlingsfientlig, säger Strand.

Just nu pågår en förhandlingen mellan chauffören, en facklig representant och arbetsgivaren.

Källa:
Busschaufför delade inlägg från hatsajt – nu stängs han av


  • Publicerad:
    2016-03-08 12:50