SVERIGE. En 35-årig busschaufför har fått sparken efter anklagelser om att han ska ha gått till oprovocerad attack mot en asylsökare. Busschauffören har tidigare bemött anklagelserna och sagt att attacken inte var oprovocerad.

Nordfront har tidigare rapporterat om en händelse som nyligen inträffade på en buss på Öland. En 35-årig busschaufför anklagades för att ha gå till attack mot asylsökaren Mohamad Al-Hariri och enligt anklagelserna ska busschauffören ha slagit invandraren och skrikit ”jag hatar era jävlar”. Detta fångades på film som sedan lades ut på sociala medier. Busschauffören togs därmed ut ur tjänst i väntan på utredning.

Efter att händelsen fått stor uppmärksamhet i media valde busschauffören att bemöta anklagelserna som riktats mot honom och han menar att den påstådda attacken inte var oprovocerat. Han menar att asylsökaren fotograferade honom med sin mobiltelefon och detta ska ha gjort chauffören irriterad. Han gick då bak i bussen där invandraren satt och fotogarferade honom tillbaka, vilket ledde till att asylsökaren slog chauffören på armen. Ett slag som enligt honom ska ha varit så hårt att han fick en fraktur.

Den 35-årige busschauffören medger att han ska ha skrikit ”jag hatar era jävla svin” men säger att detta var riktat till den grupp invandrare som inte kan sköta sig. En anmälan om misshandel har gjorts emot honom. Han har dock gjort en motanmälan om misshandel mot asylsökaren.

Nu har bussföretaget Nobina beslutat att busschauffören ska få sparken. De menar att 35-åringen ska ha gjort fel och att han därmed inte kan jobba kvar.

— Vi anser att han gjort fel, säger Mahdi Ahmadi, presstalesman på Nobina.

Källa:
Chauffören som slog asylsökande sparkas


  • Publicerad:
    2016-08-03 11:15