SVERIGE. En busschaufför har blivit anklagad för att oprovocerat ha slagit en asylsökare och skrikit ”jag hatar era jävla svin”. Busschaffören har nu bemött anklagelserna och säger att det inte är sant att han oprovocerat slog den nyanlände invandraren.

Det var under tisdagsmorgonen som en busschaufför hamnade i en konflikt med en asylsökare som missade bussen. Asylsökaren menar att busschauffören stängde dörren framför honom och åkte iväg. Invandraren ska då ha fått skjuts efter bussen och klev sedan på bussen när den stannade. Då menar främlingen att busschauffören ska ha gått till en oprovocerad attack och skrikit ”jag hatar era jävla svin”. Denna sekvens spelades in på film och lades sedan ut på Internet.

Busschauffören, som är en man i 35-årsåldern, har nu bemött anklagelserna som riktats mot honom och han säger att det inte är sant han oprovcerat skulle ha slagit asylsökaren. Hans version av händelsen är att asylsökaren inte stod vid busshållsplatsen när bussen kom fram och att han därefter körde iväg. En kort stund senare ska asylsökaren, som fått skjuts efter bussen, ha klivit på bussen när den stannade och det första han gjorde var att fotografera chauffören, något som gjorde honom irriterad.

Chauffören gick sedan bak i bussen där invandraren satt och fotograferade honom tillbaka. Han ska då ha fått ett hårt slag över armen av asylsökaren. Ett slag som enligt honom ska ha varit så hårt att han fick en fraktur.

— Jag borde inte agerat som jag gjorde. Det var dumt. Jag får ta konsekvenserna av det, men att säga att det som hände var helt oprovocerat är helt enkelt inte sant, säger den 35-årige busschauffören.

Han medger att han ska ha skrikit ”jag hatar era jävla svin” men säger att detta var riktat till den grupp invandrare som inte kan sköta sig. Han är nu sjukskriven från arbetet och en anmälan om misshandel har gjorts emot honom. Han har dock gjort en motanmälan om misshandel mot asylsökaren.

— Det finns två anmälningar om misshandel, säger Jan Bolmgren, förundersökningsledare vid polisen.

Polisen har ännu inte lyckats få det bekräftat att busschauffören bröt armen vid händelsen utan poängterar att det fortfarande är i början av utredningsläget. De ska nu begära ut journaler, förhöra vittnen, titta på bevismaterial och prata både med chauffören och passagerare.

Källa:
Chauffören: ”Finns en historia som inte kommit fram”


  • Publicerad:
    2016-07-22 14:35