Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Busschaufför som bet kvinnlig kontrollant får en ursäkt av Västtrafik och G4S

Av Redaktionen, 2015-06-01
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Den svarte busschauffören som bet en kvinnlig kontrollant i fredags har nu martyrförklarats och får nu en ursäkt av Västtrafik och G4S.

Nordfront rapporterade nyligen om en svart busschaufför som åkte buss utan biljett när han inte var i tjänst. När kontrollanterna påpekade att han behövde en biljett ska ett bråk ha uppstått och busschauffören bet då en kvinnlig kontrollant.

Ordningsmakten kom till platsen och var tvungna att brotta ner busschauffören och det var inte förrän när polisen kom till platsen som situationen lugnade ned sig.

Trots att personer på plats filmat händelsen och att man kan se en vit kvinnlig kontrollant argt fråga varför busschauffören bet henne samtidigt som hon sköljer vatten på handen som hon blivit biten i, har media valt att klippa bort den sekvensen och istället har man lyckats vinkla händelsen till att busschauffören obefogat ska ha attackerats.

Idag skriver media att Västtrafik och G4S gått ut och bett om ursäkt till den aggressiva busschauffören och givetvis nämns ingenting om att han ska ha bitit en kvinnlig kontrollant.

Sveriges Radio beskriver fredagens händelse på följande sätt:

Det var i fredags kväll som en av Transdevs uniformerade busschaufförer på väg från jobbet blev nedbrottad till marken vid en biljettkontroll och belagd med handbojor av tillkallad ordningsvakt.

Efter att media lyckats få busschauffören martyrförklarad så har nu G4S:s regionchef, Mikael Högberg, skrivit i ett pressmeddelande att han blir upprörd när han ser filmen från busshållplatsen och att de ska utreda händelsen.

— Delar av vår personals beteende mot busschauffören är uppenbart inte okej, skrev Högberg vidare i pressmeddelandet.

Källa:
Västtrafik och G4S ber bussföraren om ursäkt


  • Publicerad:
    2015-06-01 20:15