INRIKES. Under förra veckan fick butiken Spargrossen i Surahammar utstå både hot och bråk. På grund av detta tillkallade man polis, men när dessa inte dök upp tvingades de anställda att helt enkelt stänga butiken för dagen.

Lapp som sattes upp efter att butiken stängts. Klicka för större bild.

Det var under torsdagen förra veckan som matbutiken Spargrossen i Surahammar utsattes för hot och bråk. När man tillkallade polis på grund av den hotfulla situationen så fick man som svar att man skulle bli uppringda av ledningscentralen.

Något samtal från ledningscentralen fick man aldrig och de anställda tvingades stänga butiken två timmar innan ordinarie stängningstid. Först efter att man ringt polisen en andra gång kom de, två och en halv timme efter att man ringt dem första gången. Butiksägaren Malin Sherlock är kritisk, och menar att polisen ofta har extremt lång utryckningstid.

— Onyktra och drogpåverkade personer kommer in hit regelbundet. Vi upplever hotfulla incidenter varje vecka, men igår blev det så pass otryggt att vi kände att vi var tvungna att stänga. Problemet är att det inte finns någon polis i närheten och att de aldrig kommer när vi behöver dem, säger Sherlock.

Polisen själva hänvisar till att man lider av resursbrist på grund av bränderna, men Malin Sherlock säger att polisen alltid haft dålig närvaro i staden under de tre år som hon drivit butiken.

– Jag är chockad över hur ett samhälle kan få ha det så här. Det är rena High Chaparral, säger hon.

Källa:
Polisen kom inte – då valde butiken att stänga: ”Var stökigt”


  • Publicerad:
    2018-07-24 13:50