INRIKES. Den före detta statsministern Carl Bildt är irriterad på statsepidemiolog Anders Tegnell och vill att han beläggs med munkavel. Han retar sig även på att EU-flaggan inte visas under presskonferenserna.

Carl Bildt saknar EU-flaggan och vill se mer av den på presskonferenserna. Foto: Magnus Fröderberg / norden.org (CC BY 2.5 DK).

Den gamle globalisten och elitlakejen Carl Bildt vill att statsepidemiolog Anders Tegnell ska förses med munkavle, skriver Aftonbladet.

Anledningen är att Tegnell uttalat sig om andra länders långtgående åtgärder när det gäller att stoppa corona-pandemin. I flera länder har det införts karantän där befolkningen i stort sett tvingas att hålla sig i hemmet, övervakade av polis och militär. Detta har lett till demonstrationer och protester vilket Tegnell kommenterat:

— Det understryker det vi har sagt hela tiden, att det gäller att ha en hållbar strategi. Och mycket av det vi har sett är inte hållbart. Man kan inte stänga inne folk hur länge som helst, eller hålla skolor stängda.

Bildt håller inte med. På sitt Twitterkonto har han skrivit att regeringen bör säga åt statsepidemiologen ”med viss skärpa” att han inte ska uttala sig om andra länder. På en direkt fråga om han menar att Tegnell ska beläggas med munkavle svarar han ”ja”.

Den NWO-vurmande före detta statsministern vill även att Sverige ska bidra mer till globalistprojektet EU genom att bland annat skänka mer pengar till den gemensamma fonden för särskilt drabbade länder.

Bildt retar sig också på att inte EU-flaggan visas under presskonferenserna.

— Jag har retat mig på att man på presskonferenserna har tagit bort EU-flaggan. Jag ser att när man ska ha en videokonferens med andra EU-ledare då tar man in EU-flaggan och sedan tar man ut den igen. Sådant där noteras, säger han.

Tidigare har Bildt hävdat att han vill att corona-krisen ska användas för att bygga ut globalismen och att han gärna ser inrättandet av en global institution med maktmedel.


  • Publicerad:
    2020-05-10 10:55