GLOBALISM. Superglobalisten Carl Bildt använder nu coronakrisen som förevändning för att föreslå en ny världsomspännande ”institution” som med auktoritära maktmedel ska kunna ingripa över hela världen.

Carl Bildt vill ha en ny global auktoritär ”institution” med maktmedel att ingripa över hela världen. Foto: Magnus Fröderberg / norden.org (CC BY 2.5 DK).

Att moderaten Carl Bildt, före detta statsminister och utrikesminister, är globalist ut i fingerspetsarna är inte nytt. Som medlem i den globalistiska maktorganisationen Trilaterala Kommissionen och frekvent gäst på Bilderbergmötena – där makteliten umgås utan insyn från vanliga medborgare – har han i många år arbetat för den nya globala världsordningen.

Det pågående coronautbrottet tar han nu som ett skäl att föreslå bildandet av en global ”institution” som med auktoritära verktyg ska ha möjlighet att ingripa över hela världen.

I ett debattinlägg i den judiskägda Bonniertidningen Sydsvenskan skriver han att det behövs en ”starkare global kraft” för att hantera omfattande epidemier globalt:

Även om det visar sig att WHO den här gången handlat oklanderligt behöver världen en mycket starkare global kraft för att möta hotet från pandemier, istället för att som nu stappla från en farsot till nästa.

En ny global institution behöver både ha auktoritet och maktmedel för att kunna ingripa med den kraft som krävs för att hejda utbrott innan de tar fart. Att bli överens om en sådan organisation är ingen lätt politisk uppgift, men nödvändig för att hindra att futtiga diplomatiska dispyter ger pandemier fritt spelrum.

EU-parlamentarikern Jessica Stegrud (SD) skriver i ett svar till Bildt att det visat sig att överstatliga organisationer tvärtom misslyckats med att hantera coronakrisen och att dessa varken agerat effektivt eller snabbt. Hon menar att det istället varit de enskilda nationerna som vidtagit de åtgärder som krävts och att enskilda folkvalda regeringar har bäst kännedom om sina länders förhållanden.

Hon pekar på att även Gordon Brown, före detta brittisk premiärminister, gärna vill få till stånd en världsregering och att han föreslagit att slå samman G20 och FN:s säkerhetsråd samt ge Internationella valutafonden och Världsbanken utökade befogenheter.

I sitt svar menar hon att det som kan rädda oss i nästa pandemi snarare är kunskap, mellanstatliga samarbeten, möjlighet att snabbt ta fram vacciner, god vårdkapacitet och omfattande beredskapslager.

Källa:
Carl Bildt vill se ny auktoritär ”global institution”


  • Publicerad:
    2020-04-17 13:45