ITALIEN Den italienska fasciströrelsen har ockuperat byggnaden i Rom sedan 2003, men i morse slog polisen till.

Det var i morse som kravallpolis stormade en av fasciströrelsen CasaPounds lokaler i Rom, svingandes med batonger och omgivna av tårgas. Under tiden uppstod tumult mellan aktivister och poliser.

Enligt uppgifter ska två poliser ha skadats lindrigt. Lokalen har numera konfiskerats av polisen.

Luca Marsella: "Bara oliktänkande drabbas"

— Det som har hänt är mycket allvarligt: alla former av oliktänkande undertrycks med tårgas och batonger. Anledningen är uppenbar: beslutet om det hastiga tillslaget kommer efter protester mot (Italiens premiärminister, reds anm.) Mario Draghi-regeringen. Vi var de enda som gick ut på gatorna och detta är konsekvensen, kommenterar Luca Marsella, representant för CasaPound i Rom.

Han förklarar vidare att det finns dussintals liknande husockupationer i Rom från vänsterextremister och illegala invandrare. Flera av dessa har använts som kvarter för narkotikasmuggling och annan brottslighet, men dem bryr sig inte borgmästaren om, berättar Marsella.

Istället är det helt odömda nationalister som drabbas.

— Klart fria röster, som inte är rädda för att ta ställning, är obekväma för en undermålig och feg politisk klass. En politisk klass som lurar sig själv till att stoppa oss genom att rensa våra kontor som ett trots. Med eller utan, kommer du alltid att hitta oss på gatan för att försvara våra idéer. Vi kommer alltid att vara en nål i ögat på de som har offrat sin nation för egen bekvämlighet, kommenterar Marsella.

Uppdatering

I en tidigare version av denna artikel skrevs det att det var rörelsens huvudkvarter som hade beslagtagits. De korrekta uppgifterna är att det var en av rörelsens flera lokaler i Rom som drabbades, men att huvudkvarteret fortfarande tillhör CasaPound.