Flyktingpolitik. Centerpartiet Ludvika-Grangärde menar att flyktingströmmen måste ta en paus. Dels på grund av kommunens dåliga ekonomi, men även på grund av platsbrist i så väl skolor som boenden.

Jan Willner, Centerpartiet Ludvika-Grangärde

Jan Willner, Centerpartiet Ludvika-Grangärde

Jan Willner från Centerpartiet Ludvika-Grangärde kommer nu med ett kontroversiellt utspel om att flyktingströmmen till Ludvika måste avta. Han är medveten om att ”främlingsfientliga” partier kommer jubla över detta, men att invandringen i den nuvarande takten måste upphöra.

— Men om kommunen fortsätter att ta emot i samma utsträckning som i dagsläget finns risken att det kommer att späda på främlingsfientligheten ytterligare, säger Willner

— Det är nödvändigt med tanke på kommunens kapacitet inom exempelvis förskolor och skolor att vi ser till att vi kan ta hand om dem som redan har kommit hit, fortsätter han.

Det finns redan nu ungefär 500 flyktingar utplacerade i Grangärde, Sunnansjö och Rämshyttan och det finns planer för ytterligare en anläggning i kommunen med plats för 100 flyktingar till.

— Då kommer vi upp till närmare 600 flyktingar, vilket är fullt tillräckligt i dagsläget. Visst är det så att Ludvika kommun inte är unikt, det finns andra kommuner som tar emot lika många och ännu fler… Men med tanke på det kraftiga underskottet i kommunens ekonomi så måste vi bromsa in det här, säger Willner.

Centerpartiet Ludvika-Grangärde hoppas kunna driva sin ståndpunkt vidare upp på riksnivå, detta med hjälp av dalacenterns riksdagsman Anders Ahlgren, Gagnef.

Källa:
C vill bromsa invandringen

Relaterade artiklar:
Våldtäktsförsök i Sunnansjö
Oro inför främlingsexplosion i Sunnansjö
Ludvikas kommunchef – en hycklande pajas


  • Publicerad:
    2014-08-14 18:30