INRIKES. Centerpartiets nya logotyp liknar känd pedofilsymbol, menar användare på forumet Flashback.

Pedofilanfrätta Centerpartiets nya logotyp liknas vid pedofilfjärilen. Vänster: Fotografi av centerpartiets webbsida. Höger: Pedofilfjärilen. Foto: Norbert de Jonge, http://clogo.org/ – Originaly uploaded Roman Czyborra. Vectorized by Chabacano, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Centerpartiet har i dagarna lanserat en ny symbol för partiet, en fyrklöver beståendes av fyra hjärtan. Problemet är bara att logotypen har vissa gemensamma drag med en pedofilsymbol som även den består av fyra hjärtan.

De fyra hjärtan som utgör pedofilsymbolen ska symbolisera de bägge könen och kategorierna vuxna respektive barn och ”kärleken” dem emellan. Centerpartiet påstår att deras logotyp är en fyrklöver, men efter att partiet visat en slapp inställning till pedofili är det många som undrar över hur man utformat ”fyrklövern”.

Ämnet diskuteras friskt i en tråd på Flashback. Nordfronts redaktion kan i dagsläget inte uttala sig om huruvida Centerpartiet inspirerats av pedofilfjärilen när man utformat sin nya logotyp.


  • Publicerad:
    2021-05-29 18:55