PEDOFILI. Centerpartiets lokale ordförande i Uppsala, 44-årige Oskar Åsberg, åtalas för att ha köpt sex av barn.

Oskar Åsberg (C). Foto: Pressbild. Bildmontage.

Oskar Åsberg är åtalad för att vid flera tillfällen stämt träff med en minderårig, som vid tillfällena varit 16 och 17 år gammal, på hotell i Stockholm. De tre första sexträffarna ägde rum i november 2018 på Grand Hotel i Stockholm. Den fjärde träffen på Lydmar Hotel i Stockholm i december samma år, rapporterar Fria Tider.

Den 44-årige centerpolitikern som tillträdde posten som lokal ordförande för Centerpartiet i Uppsala förra året, fick kontakt med tonåringen via en kopplerisajt. Åsberg har ”skaffat sig en tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan mot Oskar Åsberg.

Pedofil, sexbrottsling och knarklangare
Åsberg åtalas även för försök till narkotikabrott då han i april i år försökt överlåta narkotikaklassat preparat till den ungdom han varit så kallad ”sugardaddy” åt. Ungdomen var vid det tillfället myndig.

Efter att åtalet mot den lokale C-ordföranden blivit känt har Centerpartiet snabbt agerat genom att ta bort hans namn och bild från partiets hemsida. Partiet överväger dessutom att utesluta honom ur partiet, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Förutom centertoppen från Uppsala åtalas ytterligare nio män, som är mellan 37 och 57 år gamla, för att ha köpt sex av barn via samma kopplerisajt. Flera av dem är företagare eller framträdande chefer på sina arbetsplatser, skriver Fria Tider.

Den maximala påföljden för brotten är fyra års fängelse.


  • Publicerad:
    2020-09-15 09:35