SVERIGE. Två chefsåklagare i Östergötland varnar nu för den kommande systemkollapsen. Brist på poliser gör att mängder av fall inte blir utredda inom en rimlig tid och vissa fall utreder man inte ens. Mängder av poliser har sagt upp sig de senaste åren och är en av orsakerna till det nuvarande nödläget.

Organiserade brottslingar?

Nordfront har vid ett flertal tillfällen rapporterat om den hotande systemkollapsen på grund av massinvandringens konsekvenser för vårt folk. Nu tar även personer anställda inom rättssystemet bladet från munnen och pratar om en kommande systemkollaps.

Orsaken är bristande antal poliser och brott som inte blir utredda inom en rimlig tid. Per Andersson är chefsåklagare i Linköping:

— Det har pratats om att vi är på väg mot en systemkollaps. Jag skulle vilja påstå att det här är första tecknet på det, säger han.

Bara i Linköping fattas det närmare 40 utredande poliser och polisbristen gör att brott tar orimligt lång tid att utreda, eller inte utreds alls. Kollegan i Norrköping, Torsten Angervåg, ser samma problem:

— Vi ser att vissa utredningar som gäller relationsvåld och övergrepp mot barn läggs åt sidan av resursskäl, säger Angervåg.

Nordfront har sedan tidigare uppmärksammat att många poliser sagt upp sig och polisens egna fackförbund har påtalat arbetsmiljö, stress och dåliga löner som några av skälen. Bägge åklagarna säger att erfarna poliser valt att sluta och att nya poliser har för tuff arbetssituation.

— Man måste skjuta till resurser till polisen så att man klarar rättssäkerheten och upprätthållande av rättsstaten. Det är vad det handlar om, säger Per Andersson.

Källa:
”Åklagare slår larm om polisbrist: ”På väg mot systemkollaps”


  • Publicerad:
    2016-08-03 09:30