VÄSTRA GÖTALAND. Under ett enda dygn nu i veckan dök 206 ”ensamkommande flyktingbarn” upp i Mölndal. Kommunen gör inget förutom att lova att de ska ”lösa uppgiften”.

I Mölndals kommun strax utanför Göteborg dök det under ett dygn nu i veckan upp 206 ”ensamkommande flyktingbarn”. Detta var inte planerat och enligt socialnämndens ordförande Bernt Runeberg vällde de bara in under hela dagen:

– Man kan ju fundera över om det inte är något större fordon som har transporterat så många på en gång. Det kan inte vara någonting annat helt enkelt. Vi har fjorton platser men vi har gjort dubbelbeläggning. Vi ska även lägga in barn i den stora konferenssalen och vi kommer att öppna en hel förskola här i morgon, säger Runeberg.

Trots den redan ansträngda situationen vill inte Runeberg sätta ner foten åt asylmissbruket utan lovar snällt att ”lösa” situationen med skattepengar:

– Det går inte att låta människor ligga på gator och torg vind för våg. Inte när det är unga människor och barn. Vi ska lösa det, så är det bara. Men det krävs resurser, avslutar han.

Hittills har det kommit 8 900 asylsökande ”barn” till Sverige i år. Siffran på anländande barn har nästan fyrdubblats på de sista dryga fem åren.

Källa:
206 ensamkommande flyktingbarn dök upp i Mölndal


  • Publicerad:
    2015-08-30 19:45