SPEL. En person blev så förfärad när han hittade hakkors och andra tyska symboler i ett spel att han kontaktade media. Nu tar spelbolagets nordiska gren avstånd från innehållet.

need-speed

När Patrik Karlsson från Göteborg spelade det populära bilspelet Need for speed upptäckte han att man kunde lackera om bilen med färdiga motiv. I några av motiven ingick bland annat hakkors, tyska SS-symboler och texter som ”Hang all niggers”.

— Jag blev både förvånad och förbannad. Själv är jag inte så känslig, men det finns ju spelare som är betydligt yngre än jag. Då är det inte så snyggt att det finns nazistpropaganda i ett bilspel, säger han i en intervju.

I spelet finns det en funktion där man som användare kan ladda upp egna specialgjorda motiv. Spelet har även en anmälningsfunktion där man som användare kan rapportera olämpligt innehåll. Trots det valde Karlsson istället att gå till media.

Kommunikationsansvarig på Electronic Arts i Norden, företaget bakom spelet, tar avstånd från innehållet och uppger att han är helt förfärad. Man kommer nu att se över motiven och ta bort de som anses olämpliga.

— Det är så klart helt fruktansvärt. Det är allt jag kan säga, säger kommunikationsansvarige Christoffer Ring.

Källa:
Svastikor och SS-märken i bilspelet


  • Publicerad:
    2016-03-08 19:40