BLODSPORT. Under tisdagskvällen arrangerades en debatt om identitet och det begreppets förhållande till etnicitet/ras samt kollektivism och individualism.

Det är Nordisk alternativhögers ordförande, Christoffer Dulny, som ska debattera mot internetprofilen ”En arg blatte”. Dulny förväntas företräda en mer etnonationalistisk linje medan ”blatten” är mer libertarianskt sinnad och förmodligen menar att kultur är viktigare än etnicitet och blodsband.

Debatten börjar klockan 19:00 och sker mot bakgrund av att engelskspråkiga Youtubeprofiler som Andy Warski, Baked Alaska och biologen Jean-Francois Gariépy har arrangerat intressanta debatter där rasrealister, vita nationalister och företrädare för den amerikanska alt-right-rörelsen fått komma till tals och debattera med meningsmotståndare.

De amerikanska debatterna har blivit väldigt populära och i vissa fall varit bland de mest populära livesändningarna på Youtube. Fenomenet har kommit att kallas för ”blood sports” då det anses att en stor behållning med debatterna är att de är heta och rör upp starka känslor eftersom frågorna som debatteras är kontroversiella.

Ikväll får vi se om blodsports-debatter har samma potential i Sverige.


  • Publicerad:
    2018-02-20 18:45