JUDISKA MEDIER. CNN förklarar att man avslutar samarbetet med en frilansare baserad i Islamabad, Pakistan efter att denne publicerat en tråd av inlägg på Twitter, där han hyllar Adolf Hitler.

Adeel Raja, som sedan 2013 frilansat som en av CNN:s korrespondenter i Pakistan, drog på söndagen till sig skribenters och nyhetssidors uppmärksamhet, efter att ha givit sin tagning på israeliska arméns attacker mot palestinier den senaste tiden.

Världen idag behöver en Hitler”, hann Raja skriva och publicera, innan han skyndsamt raderade inlägget.

Det uppdagades dock snart att detta inte var Rajas första ”antisemitiska utbrott” på sociala medier, om än hans kommentarer inte duggat så tätt.

Journalisten har genom åren i ett antal inlägg på Twitter uttryckt beundran för Adolf Hitler. I ett inlägg från 2014 förklarade Raja att han håller på Tyskland i VM eftersom ”Hitler var tysk och han gjorde det bra med de där judarna”.

Dagen efter hyllade han den nationalsocialistiske ledaren med en välkänd hälsningsfras.

I ett kritiserat senare meddelande uppmanade han Islamska Staten (IS):

Vänligen, åk till Israel så snart som möjligt!

I takt med att allt fler opinionsbildare och nyhetssidor har börjat ägna den pakistanske journalistens ”antisemitiska” inlägg uppmärksamhet, har man på CNN sett ett lämpligt tillfälle närma sig att bryta med upphovsmannen till dessa kommentarer.

Nätverkets talesman Matt Dornic betonade på söndagskvällen i ett uttalande för Washington Examiner att Raja aldrig varit anställd vid CNN och beskrev det som att journalisten sporadiskt ”bidragit till insamling av nyheter från Islamabad”.’

Angående Rajas kontroversiella kommentarer om judar och Israel på Twitter fastslog Dornic sedan:

— I ljuset av dessa vidriga uttalanden, kommer han framöver aldrig i något avseende arbeta för CNN mer.


  • Publicerad:
    2021-05-17 19:05