UTRIKES. CNN-journalisten Reza Aslan har fått sparken efter att han kallade USA:s president Donald Trump bland annat för ”skithög” på Twitter.

Efter det senaste terrordådet i London, där sju personer avled, sa den amerikanske presidenten Donald Trump att man bör införa ett reseförbud för att förhindra att fler terrordåd ska kunna ske. Detta fick CNN-journalisten Reza Aslan att ilskna till. På sin Twitter-sida kallade han Trump för ”mansbebis”, ”skithög” och ”en skam för mänskligheten”.

Dagen efter försökte Aslan ursäkta sig med att han ”borde ha uttryckt sig bättre” men då var det redan för sent. Nyhetskanalen CNN hade redan då beslutat sig för att ge honom sparken och Aslan har meddelat att han känner sig besviken över beslutet.

— CNN har bestämt sig för att inte fortsätta med produktionen av den inköpta serien Believer med Reza Aslan, säger en talesperson för CNN i ett uttalande.

Reza Aslan har tidigare hamnat i blåsväder efter att han tidigare i år åt människohjärna i samband med ett reportage om kannibaler i Indien. Den 44-årige CNN-journalisten deltog i en ritual där han fick ansiktet insmetat med aska från en kremerad människokropp. Han drack sedan en alkoholhaltig dryck från ett människokranium innan han åt en bit av en människohjärna som han blev bjuden på. Sektens ledare hotade även med att hugga halsen av Aslan om han pratade för mycket.

Se inslaget nedanför:

Källa:
CNN Drops Reza Aslan Over His Vulgar Criticism of Trump


  • Publicerad:
    2017-06-10 18:50