CORONAREPRESSIONEN. CNN:s medicinska expert sa i fredags att livet ska göras ”svårt” för vaccinationsvägrare. Hon ser obligatoriska test två gånger i veckan som lämplig initial åtgärd mot dessa.

Nordfront har tidigare skrivit om regler gällande – och debatten om – vaccinering mot covid-19 i olika delar av USA.

I ett uttalande för sin nyhetskanal under fredagen, där hon förespråkade bestraffning för vaccinationsvägran, betonade CNN:s medicinska analytiker Dr Leana Wen att den nyligen upptäckta deltavarianten av covid-19 är så mycket mer smittsam än tidigare varianter.

Då den är mer benägen att sprida sig, kommer det bli ännu svårare för oss att uppnå flockimmunitet”, resonerade hon och undrade sedan vad som händer ”om ytterligare en variant utvecklas – som till och med är ännu smittsammare än deltavarianten, som kan orsaka mer sjukdom, och som kan kringgå vårt immunsystem?”

Wen avslutade uttalandet med dessa ord:

— Så hur snabbt vi kan få detta under kontroll – och vilken väg vi tar – beror på vad vi gör nu för att motverka desinformation. Vad vi verkligen behöver göra i detta läge, är att göra vaccinering till det lätta alternativet. Det behöver vara svårt för människor att förbli ovaccinerade. Just nu gäller snarare det motsatta. Det anses som helt okej. Du kan göra vad som helst ändå. Vid något läge kommer det bli nödvändigt att säga, ’Hördu, om du inte vill vara med, då måste du fylla i dessa formulär och testa dig två gånger i veckan’. Sammanfattningsvis vill vi göra vaccinering till det enkla alternativet. Det är det som krävs av oss – för att vi faktiskt ska få slut på den här pandemin.


  • Publicerad:
    2021-07-13 19:50