SVERIGE. Coop-butiken i Åkersberga drar nu tillbaka sin antisvenska kampanj efter att ”nazistiska sajter” uppmanat läsare att bojkotta butiken.

coop

Nordfront skrev i dagarna hur Coop i Åkersberga på uppmaning av Aftonbladet tagit politisk ställning mot Sverigedemokraterna efter valet. Detta genom att skriva ”Vi gillar olika!” högst upp på sina kvitton.

Nu framgår att butiken stoppat kampanjen redan under samma dag. Anledningen är att många hört av sig och klagat.

– Kampanjen var ett litet misstag, kan jag tycka, säger den biträdande butikschefen till Expressen.

Den biträdande butikschefen, som inte framträder med namn, säger att kritiken handlat om att Coop bedriver en ”politisk kampanj”, alternativt ”vänsterkampanj”.

Expressen skriver rakt ut att det är ”nazistiska sajter” som uppmanat sina läsare att bojkotta Coop. Tidningen citerar Nordfront som uppmanade sina läsare att kontakta Coop och påpeka att det inte är acceptabelt att matbutiken bedriver politiska och svenskfientliga kampanjer:

Bilder på butikens kvitto cirkulerade samtidigt på en rad främlingsfientliga och nazistiska sajter där läsarna uppmanades att bojkotta Coop.

”Coop är en medlemsägd butikskedja. Kontakta din lokala Coop-förening och meddela att du inte vill se liknande trams i din butik”, skrev en av sajterna.

Trots att Coop i Åkersberga tvingades ge sig vidhåller den biträdande butikschefen inte att det är en politisk kampanj och antyder att Coop kan komma att driva en generell ”antirasistisk” – enligt många ett kodord för antivit och antisvensk – kampanj i framtiden.

Källa:
Coop stoppade anti-rasistisk kampanj


  • Publicerad:
    2014-09-24 15:40