CORONAKRISEN. Nu har coronasmittan nått regeringen. Enligt Expressen har Eva Sjögren, chef för statsrådsberedningens EU-kansli, testats positivt för covid-19.

Coronaviruset har nått Rosenbad. Foto: Holger Ellgaard (CC BY-SA).

Nu har även regeringen smittats med coronaviruset.

Det är enligt Expressen Eva Sjögren, chef för statsrådsberedningens EU-kansli, som testats positivt för covid-19.

— Regeringskansliet kan bekräfta att en av myndighetens medarbetare har testats positivt för det nya coronaviruset, säger Ulrika Langels, presskommunikatör på Regeringskansliet.

När en person bekräftats vara smittad med coronaviruset så utför smittskyddet en smittspårning där alla personer som varit i kontakt med den smittade kartläggs. Om det är så att anställda på regeringskansliet har testats, kommer att testas eller kanske skickats hem i väntan på provresultat vill regeringskansliets presstjänst dock inte kommentera.

— Regeringen och Regeringskansliet följer de rekommendationer som ges från ansvariga myndigheter och vården. Regeringskansliet kan bekräfta att en av myndighetens medarbetare har testats positivt för det nya coronaviruset, säger Ulrika Langels, presskommunikatör vid regeringskansliet.

— Medarbetaren har inte varit på jobbet med symtom och infektionsläkare har bedömt att smittan inte kan ha förts vidare på arbetsplatsen. I övrigt kommer vi av integritetsskäl inte att ge några ytterligare detaljer kring medarbetare i Regeringskansliet eller enskilda statsråd.

Det ska enligt källor på regeringskansliet klagats på att det saknas handsprit så att det inte går att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om smittan.


  • Publicerad:
    2020-03-11 21:35