TRUMP/USA. Under gårdagen fick Trump-supportrar nog av mötesstörare och spöade upp dem. Bland Trump-anhängarna syntes ett antisemitisk budskap.

”Da goyim know”, en antisemitisk internet-meme vars innebörd kan översättas till ”icke-judarna vet [känner till judisk makt red. anm.]”.

Händelsen inträffade under gårdagen i Huntington Beach, Kalifornien, USA, under en ”Make America Great Again”-demonstration som syftade till att visa president Donald Trump sitt stöd.

Bland Trump-anhängarna syntes bland annat ett plakat med texten ”Da Goyim Know”, som är en antisemitisk internet-meme som anspelar på att icke-judar vaknat upp och förstått judisk makt.

En version av internet-memen.

Filmmaterial från händelsen visar att många av mötesstörarna var icke-vita, medan de flesta av Trump-anhängarna utgjordes av vita män.

Mötesstörare försökte hindra Trump-demonstrationen

Trump-anhägarna skulle genomföra en demonstration längst med en drygt 3 kilometer lång cykelväg. Men mötesstörare försökte hindra dem genom en ”mänsklig mur”:

— Vi kommer inte att börja slåss, men vi kommer försöka hindra dem från att slutföra sin marsch, sa Byron Lopez som arrangerade mötesstörningen.

— Folk började slåss och tackla vår sida och en av våra pepparsprejade i självförsvar sa Jordan Hoiberg från Newport Beach, en medlem ur Socialistiska Partiet USA, en annan av aktörerna bakom mötesstörningen.

Se filmer från händelsen:


  • Publicerad:
    2017-03-26 11:48