GENETIK. Forskning visar att dagens afrikaner till 19 procent består av gener från numera utdöda människoarter, påpekar antropologen Robert Sepehr på Twitter.

Det är antropologen och författaren Robert Sepehr som i en diskussion på Twitter uppmärksammat att det är betydligt mer än hudfärg som skiljer européer från afrikaner.

Sepehr, som bland annat skrivit boken Species with Amnesia: Our Forgotten History där han driver tesen att det existerat teknologiskt avancerade civilisationer på jorden som fallit i glömska, skriver att detta faktum bara kan erkännas av riktiga forskare och inte av ”egalitära marxister som projicerar politiskt motiverad propaganda”.

Enligt Sepehr är dagens afrikaners gener till 19 procent identiska med utdöda människoarter såsom Homo erectus och Homo habilis – gener som inte återfinns hos asiater eller européer, som däremot bär på gener från Neandertalare.

Han hänvisar också till en forskningsrapport som publicerades i februari förra året, som bekräftar just detta med titeln ”Recovering signals of ghost archaic introgression in African populations”.

Enligt forskningsrapporten kommer dock dessa gener från en okänd, tidigare människoart.

”Afrikaner har mer apliknande genvarianter än andra raser”
Den kinesiske genetikprofessorn Dr. Shi Huang skapade uppståndelse när han i december förra året uttryckte att afrikaner harmer apliknande genvarianter än andra raser.

Enligt en studie från 2011 måste afrikanernas förfäder en gång i tiden ha blandat sig med en utdöd apliknande människa, och att dess DNA fortfarande finns kvar i dem än idag.


  • Publicerad:
    2021-04-09 20:00