MASSINVANDRING. I en intervju i tysk media gick Dalai Lama nyligen ut och sa att Europa har tagit emot för många ”flyktingar” och att de som kommit måste återvända hem för att återbygga sina länder.

Europa har tagit emot för många flyktingar, menar Tibets andlige ledare.

Europa har tagit emot för många flyktingar, menar Tibets andlige ledare.

Tibets andlige ledare, Dalai Lama, höll nyligen ett tal i Dharamsala i norra Indien, där den tibetanska exil-regimen som han är ledare för lever och verkar. Efter talet uttalade han sig till tysk media om ”flyktingkrisen” som drabbat Europa den senaste tiden.

Han sa då bland annat att han anser att Europa tagit emot alldeles för många ”flyktingar” och att han förstår att många vill hjälpa dem men att det är helt omöjligt att integrera en så stor grupp främlingar i det europeiska samhället.

— Europa, exempelvis Tyskland, får inte bli ett arabland. Tyskland är Tyskland, konstaterade Dalai Lama.

Dessutom anser han att de främlingar som är här måste återvända för att återuppbygga sina hemländer.

— Ur ett moraliskt perspektiv anser jag att flyktingar bara ska få stanna tillfälligt, förklarade han.

Under hösten 2015, när främlingsinvasionen tog rekordstora proportioner, hyllade Dalai Lama länder som Tyskland och Österrike för att de välkomnade så många ”flyktingar”. Redan då betonade han dock att det finns en gräns för hur många människor varje land har kapacitet att ta emot.

I slutet av talet uttryckte Dalai Lama även en förhoppning om att han en dag ska kunna återvända till sitt hemland Tibet, som han blev tvingad att att lämna 1959 efter ett misslyckat tibetanskt uppror mot den kinesiska och kommunistiska ockupationsmakten.

Källa:
Dalai Lama says Europe has accepted ‘too many’ refugees


  • Publicerad:
    2016-06-01 10:05