Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Damhockeyprofil om damfotbollslandslagets dyrkan av BLM: “Ni förstör för er själva”

Av Redaktionen, 2020-09-19
redaktionen@nordfront.se

SPORT. Ishockeymålvakten Sofia Reideborn kritiserar nu det svenska damfotbollslandslagets politiska aktion där man under en match gick ner på knä för att visa undergivenhet för afrikansk makt.

Det var i somras som ishockeymålvakten Sofia Reideborn skapade stora kontroverser inom svensk damishockey när hon i en podcast kritiserade att det var så många lesbiska relationer i hennes lag. Uttalandet ledde till att hon anklagades för att vara homofob, varpå hon valde att ta en paus från ishockeyn.

Sedan dess har Reideborn blivit någon av en visselblåsare inom svensk damishockey. På Twitter har hon fortsatt att skriva öppet och kritiskt om damishockey och bland annat konstaterat att lönegapet mellan herr- och damishockeyspelare är fullt rimlig eftersom damishockey håller betydligt längre nivå och därmed skapar färre intäkter.

Nu har Reideborn även kritiserat det svenska damfotbollslandslaget. Detta efter att landslagets spelare nyligen gått ned på knä i en manifestation för att visa undergivenhet inför den antivita svart makt-rörelsen ”Black Lives Matters” (BLM).

Inlägget fick stor spridning på Twitter och de flesta som kommenterar tycks hålla med Reideborn. Flera skriver att de avstod från att se på matchen eftersom damlandslaget i förväg utannonserat att man hade för avsikt att genomföra den politiska manifestationen i strid mot Svensk Fotbolls bestämmelser. Andra skriver att det från och med nu blir bojkott av damfotboll.

 


  • Publicerad:
    2020-09-19 11:20