INRIKES. Det står nu klart att Dan Eliasson kommer att få behålla sin lön på 160 000 kronor i månaden även på propagandamyndigheten MSB.

Efter drygt tre år av kritik och avgångskrav meddelade Dan Eliasson förra veckan att han avgår som Sveriges rikspolischef. Eliasson blev dock direkt utsedd till generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och tillträder som Sveriges inofficiella propagandaminister den 5 mars.

Det är nu även klart att han kommer att få behålla sin höga lön på sin nya post. Eliasson fick under sin tid som rikspolischef ut hela 160 000 kronor i månaden, vilket gjorde posten som rikspolischef till det näst bäst betalda myndighetsjobbet i Sverige.

MSB:s tidigare generaldirektör Helena Lindberg fick ut 111 200 kronor i månaden, vilket innebär att Eliasson kommer att få ut närmare 50 000 kronor mer än vad Lindberg gjorde. I Eliassons anställningskontrakt kommer det dessutom ingå förmånen av fri bil för både tjänste- och privat bruk.

Den enda myndighetsanställda personen i landet som i dagsläget har en högre lön än Eliasson är Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon som får ut en månadslön på 165 000 kronor.

Källa:
Dan Eliasson får behålla jättelönen


  • Publicerad:
    2018-02-05 19:50