INRIKES. Dan Eliasson gråter ut i Expressen om hur ensam han kände sig när han fick utså kritik under sin tid som rikspolischef.

Dan Eliasson har låtit sig intervjuas av Expressen angående hans hårt kritiserade tid som rikspolischef som slutade i februari i år efter att han fått sparken.

Eliasson, som numera är propagandaminister för den antinordiska och antiryska myndigheten MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap), menar bland annat att missnöjet mot honom berodde på att han inte var informerad om sina underordnades arbetssituation:

— Det jag inte visste var att missnöjet med löneläget inom polisen var så stort. Inte heller var jag fullt medveten om att man låg så långt efter både på utbildnings- och på utrustningssidan. När man lägger ihop det där i en drinkmixer blir det en explosiv cocktail, säger han.

Eliasson målar också upp en bild hur kritiken väller över honom utan att han får stöd av folk som han trodde varit vänner:

— När det blåser är det inte så många som står upp. Eller rättare sagt: många säger ”vi står bakom dig”, men när man vänder sig om är det väldigt långt bakom de står i så fall.

Förutom att ha kritiserats i egenskap av rikspolischef för att ha genomfört en kontroversiell omorganisering har Eliasson gjort sig illa omtyckt av många andra anledningar. Bland annat sjönk andelen utredda vålds- och sexualbrott markant under hans styre. Det har dessutom framkommit att han som ungdom slog sönder ett skyltfönster för en lokal småföretagare som utpekats som kapitalist samt att han under 80-talet var med i ett vänsterextremt punkband som bland annat hånade svenska kvinnor i sina låttexter.

Källa:
Dan Eliasson om hur han sveks som rikspolischef


  • Publicerad:
    2018-05-30 20:45