Ännu en gång har konstnären Dan Park blivit anmäld för sin kontroversiella gatukonst. Denna gång för att ha riktat kritik mot Socialdemokraternas ungdomsförbund i form av en affisch.

Dan Park SSU

Reaktionen kom efter att Dan Park satt upp en affisch i Ängelholm, föreställande SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson som bakgrund på en piltavla. Något som inte uppskattades av Eriksson, utan hon valde att anmäla händelsen till polisen som senare kallade in Park på förhör.

I en intervju med den socialistiska tidningen Arbetaren säger Ellinor Eriksson att det är viktigt att anmäla sådana här saker och ”poängtera att vi inte accepterar det här debattklimatet”. SSU har dock själva tidigare gjort flera provocerande aktioner, bland annat kölhalat en docka föreställande en nationalist på 90-talet.

Dan Park själv säger att han bara ville ge igen på SSU efter att de kastat pil på både Sverigedemokraternas och Moderaternas partisymboler. Till nättidningen Realisten säger han att SSU borde tåla kritiken och undrar om ”de kanske vill att vänstern ska ha ensamrätt på hatretorik”. Något som rapparen och vänsterprofilen Sebastian Stakset använt sig av när han hotade att misshandla SD:s partiledare, och sedan tryckte upp T-shirtar med motivet av en blodig Jimmy Åkesson.

Park har tidigare fått sin beskärda del av kritik från etablissemanget, när han försökt få folk att tänka till genom att driva om känsliga saker. Bland annat upprättade han rastplatser längs vägen för kippavandringen i Malmö i form av ”heilrutor”. Han har även vitpixling av negrer och flera collage där han kritiserar mångkulturen i sin portfolio.

Källa:
Var på polisstationen för att förhöras


  • Publicerad:
    2013-02-18 19:07