POLITIK Idag valdes Daniel Helldén till nytt språkrör för Miljöpartiet, detta sedan Per Bolund avgått. Helldén vann med en rösts marginal.

Daniel Helldén har valts som det nya språkröret för Miljöpartiet under den pågående partikongressen i Örebro.

Helldén kommer nu att leda partiet tillsammans med Märta Stenevi. Efter att resultatet blev klart, uttryckte han sin tacksamhet och entusiasm över att få leda partiet i framtiden.

— Vi har haft en fantastisk process, och jag ser fram emot att leda partiet tillsammans med Märta, säger Daniel Helldén.

Segern var dock inte utan kontroverser, då den endast uppnåddes med en rösts marginal. Av partiets ombud röstade 131 på Helldén, medan 130 stödde utmanaren Magnus Wåhlin.

Daniel Helldén erkänner den utmaning som väntar honom och Märta Stenevi när det gäller att ena partiet, särskilt med tanke på de låga siffrorna i opinionen och partiets svaga placering i förtroendemätningar.

— Många har diskuterat om det är jag eller Magnus som är den bästa kandidaten. Det har egentligen inte handlat så mycket om politik. Nu ska de som röstade på Magnus få se mig ute i verkligheten, och då kommer det här att bli bra, säger Helldén.