NORDEN. Danmarks statsminister lovade under sitt nyårstal att man kommer att ställa hårdare krav på alla invandrare som kommer till landet. Bland annat ska de sättas i arbete direkt.

Helle_denmark

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt menade i sitt nyårstal att de som får ekonomisk ersättning från staten i framtiden ska arbeta i högre utsträckning än i dag för att få rätt till ersättningen.

— De ska arbeta mer för ersättningen och det ska helst vara på en arbetsplats. För målet är att få ett riktigt jobb, sade hon i sitt tal.

Hon menade vidare att Danmark inte har lyckats att integrera invandrare i samhället och kritiserade starkt det faktum att invandrare som befunnit sig i landet i över ett decenium inte vissa fall aldrig har skaffat sig ett arbete. Nu kommer det att bli ändring på det lovar hon.

— De nya flyktingarna ska arbeta, oavsett hur lång tid de ska vara här. Och varför stanna här? Hur är det med de invandrare som varit här i fem-tio år, men som inte kan försörja sig själva? Kanske har de inte haft viljan. Kanske har det inte ställts tillräckliga krav. Kanske har de inte fått chansen. Det ska de få nu, uppgav statsministern.


  • Publicerad:
    2015-01-02 11:15